آخرین اخبار
۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۰
بازدید:۴۰۷
صد آنلاین | رئیس پژوهشکده گوارش و کبد بیمارستان شریعتی، در خصوص انواع هپاتیت ، توضیحاتی داد.
کد خبر : ۲۸۵۸۴
میزان شیوع هپاتیت در ایران/ کدام نوع هپاتیت واکسن دارد
 
 
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد بیمارستان شریعتی، در خصوص انواع هپاتیت ، توضیحاتی داد.
 
علیرضا دلاوری، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، با عنوان این مطلب که به التهاب کبد هپاتیت گفته می‌شود، به تشریح شایع‌ترین انواع هپاتیت ناشی از ویروس‌ها پرداخت و گفت: شایع‌ترین انواع آن شامل A,B,C, و E است.
 
وی افزود: بعضی ویروس‌های دیگر مانند انواع ویروس کرونا هم می‌توانند باعث هپاتیت شوند، اما ایجاد التهاب کبد به دنبال ابتلاء به کرونا، نادرتر است.
 
 
 
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد بیمارستان شریعتی ادامه داد: هپاتیت‌ها می‌توانند کشنده باشند، زیرا کبد یکی از ارگان‌های غیر قابل جایگزین بدن است و در صورت از کار افتادن کبد، تنها راه درمان بیمار، پیوند کبد خواهد بود. اما خبر خوب این است که انواع شایع هپاتیت، قابل پیشگیری و درمان است.
 
وی افزود: در مجموع ۳۱۸ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به هپاتیت B هستند. در گذشته حدود ۴ درصد جمعیت کشور ما را مبتلایان به هپاتیت B تشکیل می‌داد، اما از ۳۰ سال گذشته که واکسیناسیون هپاتیت B جزو برنامه واکسیناسیون کشوری قرار گرفت، میزان این بیماری در ایران بسیار کاهش یافت به طوری که در حال حاضر، کمتر از ۲ درصد جمعیت ایران مبتلا به هپاتیت B هستند.
 
 
 
دلاوری ادامه داد: حتی در کودکان، این عدد به نیم درصد رسیده است. همچنین درمان هپاتیت B، از نوع تزریقی به شکل خوراکی(قرص) تغییر پیدا کرده است.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: درمان هپاتیت B نیازمند مراحل طولانی است، زیرا این ویروس خود را در بدن پنهان می‌کند، و به محض قطع داروها، بیماری مجدد فعال می‌شود. در عین حال درمان خوراکی مبتلایان به هپاتیت B، می‌تواند طول عمر این افراد را به طول عمر جمعیت سالم نزدیک کند و میزان مرگ و میر در این افراد را به شدت کاهش دهد.
 
 
 
دلاوری در پاسخ به این سوال که وقتی یک دوره کامل واکسن هپاتیت B تزریق کردیم، چه زمانی باید دوز یادآور را تکرار کنیم، گفت: میزان آنتی بادی هپاتیت B در خون، عامل اصلی تصمیم گیری برای تزریق دوباره این واکسن است. اگر میزان آنتی بادی در بدن کافی نباشد، هر ۱۰ سال یک بار تزریق دوز بوستر (یادآور) توصیه می‌شود.
 
 
 
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: هپاتیت B و C، عمدتاً از طریق فراورده‌های خونی، تماس جنسی و اعتیاد (اعتیاد تزریقی) منتقل می‌شوند. هپاتیت A نیز، معمولاً از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شود. مهم است بدانیم که هپاتیت B و C، از طریق تماس‌های معمولی بین اعضای خانواده از قبیل شیردهی و ظروف غذا منتقل نمی‌شوند.
 
 
 
وی افزود: خوشبختانه هپاتیت C درمان کامل دارد و از ۷ سال پیش که داروهای خوراکی هپاتیت وارد بازار شد، ۹۰ درصد مبتلایان به هپاتیت C، درمان کامل می‌شوند. نکته حائز اهمیت این است که در صورت درمان هپاتیت B و C، میزان مرگ و میر تا حدود ۶۵ درصد کاهش می‌یابد، اما متأسفانه تنها ۳۰ درصد از افرادی که هپاتیت C و B دارند از بیماری خود مطلع هستند، و از این تعداد نیز، کمتر از ۱۰ درصد اقدام به درمان می‌کنند.
 
این متخصص گوارش و کبد یادآور شد: مهم‌ترین عامل برای پیشگیری از هپاتیت A بهبود سطح بهداشت جامعه است.
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها